Holistische levensstijl

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Alles hangt met elkaar samen.

Wat is een holistische levensstijl?

Holisme is het idee dat alles met elkaar in verbinding staat: alles is deel van één geheel. Alles benader je vanuit een eenheid en verbinding. Het zijn geen losse componenten, maar benader je alles vanuit eenheid en verbinding.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Vanuit een holistische benaderingen hanteer ik vijf niveaus die sterk met elkaar verbonden zijn.

Als alle niveaus in balans zijn dan ervaar je ultiem geluk en ben je gezond. Als één of meerdere niveaus uit balans zijn dan heeft dat consequenties voor het geheel. Elke niveau is uniek en kent zijn eigen eigenschappen.

Geloof me, je bent al heel en compleet, het is er altijd al geweest, je bent dat alleen in de loop van je leven (gedeeltelijk) kwijt geraakt. Het is de basis van je bestaan, je ware zelf. In je essentie ben je 100% puur, oordeelvrij en liefdevol. Ik kan je helpen bij het leren omarmen en  accepteren om wie je bent in je essentie. Tijdens de coaching | sessie ga ik je hier alleen weer bewust van maken. Ik ga je bewustzijnsniveau vergroten.

Vijf niveaus van holisme

Als alle niveaus in balans zijn dan ervaar je ultiem geluk en ben je gezond. Als één of meerdere holistische niveaus uit balans zijn dan heeft dat consequenties voor het geheel.

fysieke niveau

Wat we kunnen zien zoals je lichaam en je uiterlijk is het fysieke niveau. Gezonde voeding, bewegen/sporten, voldoende rust, hebben allemaal invloed op je lichamelijke gezondheid. Dit is het niveau wat voor iedereen wel bekend is, maar er is zoveel meer om in balans te zijn of te komen.

mentale niveau

Wat speelt er af in dat koppie van je? Gedachtes, overtuigingen, ratio zitten op het mentale niveau die tijdens je hele leven een ontwikkeling maken. Als je gedachtes blijft herhalen (dus ook de negatieve) worden dat overtuigingen. Als je blijft denken, ik ben niet goed genoeg dan zal je er uiteindelijk ook van overtuigd raken dat je niet goed genoeg bent. Gedachten zijn ongelofelijk krachtig en je gezondheid zal er dan ook sterk door worden beïnvloed (zowel in positieve en negatieve vorm).

emotionele niveau

Je gevoelens ervaren en erkennen, dat is het emotionele niveau met eigenschappen zoals liefde, emoties en empathie. Blijdschap, boosheid, verdriet, angst, dat zijn allemaal emoties. Je emotionele niveau is sterk verbonden met je intuïtie. Als je afgaat op je intuïtie, dan handel je op basis van wat je gevoel je zegt.

energetische niveau

Je bewaart hier letterlijk je energie. Als je energetische niveau op peil is dan bruis je van de energie, voel je je fit of ontspannen. Zo kan iemand je ook helemaal leegzuigen die negatief is, je neemt als het ware zijn/haar energie over. Maar ook als iemand in de goede flow zit, dan wil je ook graag bij die persoon zijn, samen zit je op hetzelfde energetische niveau en dat is ontzettend aangenaam.

spirituele niveau

Ook wel zielsniveau genoemd. Wie ben je werkelijk in je essentie? Hier worden er grote levensvragen gesteld. Wat is jouw zingeving? Waarom ben je op deze aardbol? Wat maakt je gelukkig?  Spiritualiteit is de behoefte aan betekenis en de diepere wensen die je hebt vanuit essentie.

alles hangt samen

Alles hangt met elkaar samen. Wat je eet en drinkt, denkt, voelt en ervaart. De holistische niveaus zijn allemaal met elkaar verbonden. Als die verbinding zuiver is, ben je lichamelijk, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel gezond. Je hebt dan een gezonde balans tussen je holistische niveaus.

Zodra je vanuit je bewustzijn keuzes gaat maken, wordt de verbinding tussen al je holistische niveaus voelbaar.

vertrouwen in jezelf

Vertrouwen in jezelf heeft hierbij een belangrijke rol. Jouw kracht komt uit je essentie, de oorsprong van wie je werkelijk bent. De holistische levensstijl gaat om meer dan goed voor jezelf zorgen. Verbinding, bewustzijn en het leren kennen van je werkelijke behoeftes. Daar gaan we mee aan de slag. Hierbij maak je nog dieper contact met wie je werkelijk bent en voel je dat je volledig in verbinding bent met alles. Je bent één met alles en iedereen in en om je heen.

Wellness Retraite of Reiki behandling

In 2022 heb ik mijn 2 jarige opleiding als Holistische therapeut en Reiki Master afgerond bij @Zoma-opleidingen.  Wil je meer weten over ‘waarom ik doe wat ik doe’ lees dan verder op ‘Over Wendy’.

Waar heb jij behoefte aan? Waar kunnen we je mee helpen?

Tijdens de Wellness Retraite komen alle vijf de niveaus aan bod. Vanuit je hulpvraag wordt al snel duidelijk welk niveau uit balans is. We geven je handvaten waarmee je aan de slag gaat na de Retraite.

Voor meer informatie of reserveren kijk op:

Hope to see you soon

Liefs, Wendy van de Beurcht

Wil je meer over mij weten, klik dan op onderstaande link.

WELLNESS RETRAITE

INHOUD & PROGRAMMA

Retraite bij de Zenschuur

Reserveer nu

Cursus reiki 1

Reserveer nu

Wellness Retraite

Reserveer nu